vrijdag 14 december 2007

ontstaan van IMPACT-TV

In september 2007 ontmoeten Harvey Terhorst en Lennert Ras elkaar op de webredactie van MUG. Harvey wil graag de video items produceren voor MUGWEB en Lennert wil video-items gaan maken. We zoeken naar een platform om onze ideeën kwijt te kunnen, maar lopen bij MUG tegen beperkingen aan. Lennert en Harvey zijn ook beiden lid van de NFTVM (vereniging voor nieuwe film en televisiemakers) en we verbasen ons erover, dat er binnen deze vereniging weinig tot geen mogelijkheid is om film of televisie te laten zien. Dan ontstaat het idee om zelf een platform te beginnen om startende professionals de ruimte te geven hun ideeën en producties te tonen aan het publiek. Lennert heeft ervaring met het maken van items voor programma's op de lokale Amsterdamse zender Salto en zo ontstaat het idee zelf bij Salto een programma te beginnen.

Harvey heeft een CAMJO opleiding in Hilversum gedaan en veel ervaring in het produceren van audiovisuele producties.

Lennert heeft verschillende professionele mediacursussen gedaan en begint in februari 2008 met een CAMJO opleiding.


Inmiddels hebben we meerdere gesprekken gehad met young professionals, die content willen leveren voor het programma. Ook hebben we contact gelegd met verschillende media opleidingsinstituten, zoals SAE, Rietveld, HKU en de Junioracademie.

Nu zijn we bezig het format van het programma verder uit te werken en 3 maart willen we het eerste programma klaar hebben.

Via deze blog willen we belangstellenden en medewerkers op de hoogte houden van de voortgang van onze projecten.

Geen opmerkingen: