donderdag 20 december 2007

Programma voorstel IMPACT TV

IMPACT Amsterdam, IMPuls Aan Creatief Talent Amsterdam is een productiehuis (in oprichting), dat creatief (media)talent de ruimte wil geven om zich verder te professionaliseren. IMPACT Amsterdam wil dit talent een platform bieden om hun formats, programmavoorstellen en producties uit te proberen, IMPACT TV.

IMPACT TV is een journalistiek programma met zacht nieuws. Amsterdamse kunst en cultuur bevorderen staat hierbij centraal. Bijvoorbeeld door de talenten items te laten maken over culturele onderwerpen (zodat we ook een podium worden voor creatief talent in de cultuurwereld). We zenden vooral producties uit van creatief talent. Bijvoorbeeld korte documentaires (van maximaal 12 minuten), videoclips, opnames van live muziek, en items en reportages gericht op de doelgroep. Documentaires worden bijvoorbeeld in of uitgeleid door een interview met de makers zelf. Ook denken we aan talkshows op locatie of in de studio, bijvoorbeeld met aan de mediawereld gerelateerde onderwerpen en gasten. In eerste instantie worden de programma’s aangeleverd op tape, maar in een later stadium willen we ook live gaan uitzenden.

Omdat we met startende professionals willen werken en studenten van onder andere de Rietveld, HVA, SAE, HKU en de filmacademie eisen we professionaliteit. Het is een dynamisch programma, dat wordt afgewisseld met serieuze interviews. Het programma is laagdrempelig en interessant voor iedereen in Amsterdam die kunst en (media)cultuur een warm hart toedraagt. Maar we willen ook een interessant programma zijn voor het creatief talent zelf (door makers aan het woord te laten en mensen uit de mediawereld (producenten, regisseurs, etc)). Om goed aan deze doelgroep te gemoed te komen, denken we ook aan een samenwerkingsverband met de NFTVM (vereniging voor nieuwe film en televisie makers). Door promotie en de professionaliteit van het programma willen we bereiken dat de mediawereld ons programma ontdekt, wat ons weer helpt om creatief talent in de professionele wereld vooruit te helpen.

Het programma wordt door professionele presentators aan elkaar gepraat. Muziek is een essentieel onderdeel van het programma (zowel ter ondersteuning, als inhoudelijk).

Het programma wordt gepromoot via de vereniging NFTVM, hun website en eventueel hun nieuwsbrief, geprinte media (o.a. posters), e-mail lijsten (o.a. van creatief talent, en mediamensen) en door een eigen website van IMPACT.

Aan het begin zal het programma gefinancierd worden uit eigen vermogen. Maar in een vroeg stadium zal de stichting zich inzetten om fondsen en subsidies te werven. Ook denken we aan het werven van adverteerders, het uitzenden van reclame in het programma. Creatief talent kan ondermeer zelf werken aan commercials. Een aantal medewerkers van het programma beschikt over de benodigde professionele apparatuur.

Aanspreekpunt voor het programma zijn Harvey Terhorst en Lennert Ras, die het dagelijks bestuur van de stichting zullen invullen.

Om te beginnen willen we twee keer in de maand een uur uitzenden op een vast tijdstip. In een later stadium denken we dit te kunnen uitbreiden.

De Amsterdammer krijgt door IMPACT TV een kijkje in de keuken en de denkwereld van creatief (media) talent en de wereld van de media, kunst en cultuur in Amsterdam.

Geen opmerkingen: