dinsdag 18 december 2007

Stichting IMPACT Amsterdam

Onze stichting heeft een ideëel doel, namelijk (creatief) talent op weg helpen om een voet tussen de deur te krijgen in de kunst, cultuur en mediawereld.

Dat doen we door alles wat komt kijken bij het aanvragen van subsidies bij fondsen uit handen te nemen van de talenten, omdat wij daar veel knowhow over ontwikkelen. Wij weten hoe je een goed voorstel moet schrijven en zoeken er producenten, distributeurs, co-regisseurs etc bij, als het format van het fonds dat verlangt.

Dit format wordt ondersteund door een programma met uitingen van en over (creatief) media talent om te beginnen op het kanaal van de Amsterdamse zender Salto. Op zo snel mogelijke termijn proberen we dit platform te professionaliseren en onder te brengen bij een digitaal tv-kanaal.

We proberen ook zelf fondsen te werven voor onze stichting, waarmee we aanstormend talent financieel kunnen ondersteunen .. Bovendien, als we voorstellen bij de fondsen zelf financieel kunnen ondersteunen, neemt de kans dat ze worden gehonoreerd toe. We zoeken sponsors voor de stichting en het programma en laten aanstormend talent evt. ook reclamefilmpjes maken voor het programma op koste van degene die de reclame bij ons wil uitzenden.

We koppelen bandjes, muzikanten aan aanstormend mediatalent en doen voorstellen om zo creatief talent een kans te geven via het clipfonds van het Stifo.

We gaan samenwerkingsverbanden aan met o.a. de NFTVM en opleidingsinstituten zoals SAE, HKU, Rietveld, Junioracademie.

Mensen die gebruik maken van onze stichting betalen een kleine bijdrage .. of we helpen ze op een no-cure no pay basis .. bv. Dat als ons voorstel voor hun productie bij een fonds wordt gehonoreerd dat we dan onze onkosten terug krijgen daaruit (als dit mogelijk is).

Ook regelen fasciliteren we .. doordat we een deal maken met een bedrijf dat apparatuur e.d. voor mediaproducties verhuurd en studioruimte etc. zodat onze mensen daar tegen gereduceerd tarief gebruik van kunnen maken.

Geen opmerkingen: